Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1945 - 1949.


Τώρα μέσα σ' αυτόν το χαμό που γίνετε με την κυβέρνηση το Δ.Ν.Τ την οικονομία και τα σκατά του ... εγώ ασχολούμαι με κάτι που έγινε πριν εβδομήντα χρόνια. Διάβασα ένα βιβλίο, ένα ''χρονικό μιας τραγωδίας '' και έμεινα άναυδος από αυτά που έμαθα. Ένα βιβλίο που φέρνει στο φως τα δραματικά γεγονότα που αιματοκύλισαν την χώρα και εξαφάνισαν το άνθος των παιδιών της Ελλάδας. Τους πραγματικούς λόγους του εμφυλίου πολέμου που ήταν η ''εκπλήρωση του διεθνιστικού χρέους του Κ.Κ.Ε ''. Και το χειρότερο απο όλα η εξόντωση συντρόφων από συντρόφους με φριχτά βασανιστήρια !!! Τα θύματα έγιναν θύτες και οι θύτες θύματα. Αυτό που με σόκαρε όμως πραγματικά είναι ο διάλογος του συγγραφέα με τον Μιχάλη Πεταχτσίδη καθοδηγητή του κολαστηρίου του Μπούλκες που όταν ήρθαν στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 1947 συναντήθηκαν στο Καϊμακτσαλάν και ένα μέρος του διαλόγου είναι ο εξής.
- Πάντως το Μπούλκες με δίδαξε πολλά. Και πρώτα απ'όλα μια μεγάλη αλήθεια, λέει ο συγγραφέας στο Πεταχτσίδη.
- Ποια είναι αυτή η αλήθεια , μπορείς να μου την πεις;
- Μπορώ Μιχάλη , γιατί δεν σε φοβάμαι αλλά και γιατί σου έχω εμπιστοσύνη. ΤΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ , ΑΜΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ - ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΚΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΩ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΩ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ,,ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.>> !!!
Σελίδα 244.Αγώνας για να φτιάξουν μια κοινωνία τρόμου; Αυτό ήταν το όραμα του ΚΚΕ ; Γιαυτό χάθηκε τόσος κόσμος ;
Και στη σελίδα 251 μας λέει για την 5η Ολομέλεια του Κ.Κ.Ε που έγινε στη Φούσια του Γράμμου στις 30 - 31 Ιανουαρίου του 1949 στην έδρα της 8ης Μεραρχίας του Δ.Σ.Ε. Ο Ζαχαριάδης ( ΤΟ Κ.Κ.Ε ) στην εισήγηση του και στην απόφαση της Ολομέλειας που πάρθηκε παμψηφεί,διατυπώθηκε η παράλογη και τυχοδιωκτική θέση ότι '' ο σλαβομακεδονικός λαός σαν αποτέλεσμα της νίκης του Δ.Σ.Ε θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάσταση του'' , γεγονός που σημαίνει την αναβίωση της λαθεμένης θέσης του Τρίτου Έκτακτου Συνεδρίου του Κ.Κ.Ε το 1924 για μια <<Ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη >>, η οποία άλλαξε μόνο το 1935.
Μάλιστα . Και βλέπω ακόμα και σήμερα τα πρωτοσέλιδα του Ριζοσπάστη που καθημερινά να μας καλούν σε '' αγώνες, ανυπακοή, πόλεμο κλπ'' γιατί; Για να φτιάξουμε την κοινωνία του τρόμου και του εγκλήματος; Ή να παραχωρήσουμε την Μακεδονία και Θράκη;
Συγκλονιστικό βιβλίο που αποτελεί την αρχή της ιστορίας που δεν γράφτηκε ακόμα.
Τίτλος του '' ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1945 - 1949 '' από τις εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ.
Συγγραφέας ο ΑΛΕΚΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ που μας μεταφέρει με το χρονικό του σε μια τραγωδία όπως την έζησε. Βρείτε το και διαβάστε το.


1 σχόλιο:

  1. Είναι εξαντλημένο.Δεν θα το τυπώσουν ξανά. Μόνο αν το ανεβάσει κανένας στο διαδύκτυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή