Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ  ( Υ.Β.Ε )
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ (Π.Α.Ο )

Η Π.Α.Ο είχε την ίδια τύχη όπως και όλες οι άλλες εθνικές οργανώσεις  ( να κυνηγηθούν ανελέητα και να διαλυθούν από το Ε.Α.Μ  ) ,εκτός του Ε.Δ.Ε.Σ ο οποίος και αυτός είχε την τύχη των υπολοίπων στα τελευταία στάδια της εχθρικής κατοχής. 
Η Π.Α.Ο καθαρά αντιστασιακή οργάνωση δεν είχε ούτε πολιτικές ούτε κοινωνικές ούτε πολιτειακές 
βλέψεις . Κύριος και μοναδικός της σκοπός ήταν η αντίστασης κατά των  τριών ( 3 ) κατακτητών συμβάλλοντας έτσι όσο το δυνατόν περισσότερο στον αγώνα που διεξήγαγαν οι συμμαχικές δυνάμεις στα διάφορα πολεμικά μέτωπα .
Σε αντίθεση με την Π.Α.Ο και τις άλλες αντιστασιακές ομάδες το Ε.Α.Μ και ο Ε.Λ.Α.Σ όργανα του Κ.Κ.Ε είχαν ως κύριο σκοπό την κατάληψη της εξουσίας μετά την ήττα των κατακτητών και την εγκαθίδρυση στην Ελλάδα κομμουνιστικού καθεστώτος .
( Από το βιβλίο του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΡΗ  Υποστράτηγος ε.α ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΙΝ ΜΟΥ ΕΙΣ ΤΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Π.Α.Ο )
Η διακήρυξη της Υ.Β.Ε ( Υπερασπιστές Βορείου Ελλάδος ) που αργότερα μετονομάσθηκε σε Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση.
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ( ΠΑΟ ) είναι χρονολογικά, η ΠΡΩΤΗ αντιστασιακή οργάνωση. Ιδρύθηκε στις 10 Ιουλίου 1941 στη Θεσσαλονίκη (αρχικά, ως Υ.Β.Ε.), από πατριώτες αξιωματικούς του κεντροδεξιού πολιτικού χώρου. Ταυτόχρονα, είναι και η πλέον άγρια χτυπημένη από τους ΕΑΜοκομμουνιστές αντιστασιακή οργάνωση, με πάνω από 1.300 αγρίως δολοφονημένα μέλη.

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=190505

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου