Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ.
Ένα φρούτο που είναι άφθονο στην Ελλάδα.
Τα δαμάσκηνα καταναλώνονται είτε νωπά , είτε αποξηραμένα. Αποξηραμένα διατηρούν όλα τα ιχνοστοιχεία τους . Έχουν αρκετή βιταμίνη C  και Α , μαγνήσιο , ασβέστιο , κυτταρίνη .
Έρευνες έχουν δείξει ότι προστατεύουν από την οστεοπόρωση ενεργοποιώντας τους οστεοβλάστες για να παράγουν νέα κύτταρα.
Ακόμα συμβάλουν στη σωστή λειτουργία της καρδιάς , στη μείωση της ' κακής ' χοληστερόλης  και στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης με το κάλιο  που περιέχουν.
Δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και είναι κατά της δυσκοιλιότητας.
Είναι πλούσια σε φαινόλες και πλούσια πηγή της βιταμίνης Κ που είναι πολύ απαραίτητη για την υγεία των οστών και κατά του σχηματισμού θρόμβων.
Μπορούμε να τα καταναλώσουμε φρέσκα ή αποξηραμένα  σε φρουτοσαλάτες . Ακόμα και στην μαγειρική σε σαλάτες με φρέσκα λαχανικά ή  μαγειρεμένα με χοιρινό ή κοτόπουλο.
Ιδανικά για το πρωινό με γιαούρτι και ξηρούς καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου