Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εχουμε ένα κοτόπουλο το οποίο για να το ξεκοκαλίσουμε ξεκινάμε από την πλάτη και ακολουθούμε με κοφτερά μαχαίρι τα κόκαλα. Αυτή η διαδικασία γίνετε και από τις δύο πλευρές έως ότου φτάσουμε στο στήθος. Αφαιρούμε τα κόκαλα και έχουμε το κοτόπουλο ανοιχτό μπροστά μας.Το αλατοπιπερόνουμε καλά. Έχουμε σε μπαστούνια κομμένα λαχανικά όπως καρότα , σέλινο , κρεμμύδια και ότι άλλο μας αρέσει. Τα τοποθετούμε στο κέντρο του κοτόπουλου και το τυλίγουμε.Κατόπιν τα δένουμε με σπάγγο. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το κοτόπουλο να θωρακισθεί καλά γύρω γύρω. Προσθέτουμε και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο, τα σωτάρουμε και αυτά καλά και σβήνουμε με κρασί άσπρο. Το αφήνουμε για λίγο να βράσει με το κρασί και προσθέτουμε νερό,φύλλα δάφνης και ένα κλαδάκι δενδρολίβανο. Το αφήνουμε να βράσει και όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το κοτόπουλο έξω, και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και μανιτάρια αν θέλουμε. Μόλις πάρει βράσει δένουμε την σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ και δοκιμάζουμε.Γαρνίρουμε με πατάτες σωτέ, ή ζυμαρικά.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου