Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ;


ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ.
Πράγματι έτσι είναι. Σήμερα ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι η μεγάλη βιομηχανία και η ατμομηχανή της οικονομίας. Χιλιάδες οικογένειες ζουν από αυτήν την δραστηριότητα.
Τουρισμός στην Ελλάδα, Ακρόπολης, νησιά, παραλίες, διασκέδαση, γαλάζιο, φαγητό και για εμάς συνάλλαγμα. Πολλή χρήμα.Όμως εδώ για μένα μπαίνει ένα ΟΜΩΣ με κεφαλαία. Ένα 'όμως' που σημαίνει ότι θα μπορούσε να ήταν καλύτερα τα πράματα εάν υπήρχαν δίπλα στον τουρισμό και άλλες βιομηχανίες ή βιοτεχνίες αν θέλετε οι οποίες θα στήριζαν την Ελληνική οικονομία.
Για παράδειγμα δεν υπάρχει μια Ελληνική βιοτεχνία που να επεξεργάζεται τις πρώτες ύλες και να παράγει βοηθήματα ή και τρόφιμα( ζωμούς, διάφορα μείγματα μπαχαρικών κτλ)για την κουζίνα.
Δεν υπάρχει κτηνοτροφία ώστε να χρησιμοποιούμε στην κουζίνα Ελληνικά κρέατα, Ελληνικό γάλα,Ελληνικό βούτυρο Ελληνικά τυριά.Όλα έρχονται από το εξωτερικό.Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία μέχρι και από Αργεντινή.
Γεωργικά προϊόντα. Εδώ υπάρχουν και Ελληνικά ,αλλά μέσα στο καλοκαίρι βρίσκουμε και ντομάτες ακόμα και από Πολωνία παρακαλώ!!!
Ελληνική αλιεία , 99% από έξω
Φυσικά δεν θα αναφερθώ στα μηχανήματα που χρειάζεται μια κουζίνα. Όλα αυτά είναι από έξω.
Έτσι ένα μεγάλο μέρος του συναλλάγματος φεύγει στον Γερμανό παραγωγό , στον Γάλλο στον Ολλανδό.
Τους έχουμε κάνει συνεταίρους στην επιχείρηση μας που λέγετε ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου