Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ: Παραδοσιακό Ελληνικό επιδόρπιο και όχι μόνο. Κάποτε υπήρχαν αρκετά ζαχαροπλαστεία που πρόσφεραν φρέσκοτηγανισμένους λουκουμάδες της στιγμής. Πολλοί ήταν αυτοί που έβγαιναν έξω να φάνε ειδικά λουκουμάδες. Ήταν μια απόλαυση της εποχής.
Σήμερα μάλλον έχουν χαθεί αυτά τα ζαχαροπλαστεία Όμως είναι πολύ εύκολο να κάνουμε λουκουμάδες στο σπίτι μας .
Για τα υλικά θα χρειαστούμε.
500 γρ. αλεύρι.
4 γρ. μαγιά στιγμής (ξερή σε φακελάκι)
χλιαρό νερό.
Μια πρέζα αλάτι.
Σπορέλαιο 2 κουταλιές της σούπας.
Μπράντι Μεταξά
και σπορέλαιο για το τηγάνισμα.
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη , την μαγιά, το αλάτι,το Μπράντι και προσθέτουμε το νερό έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε την λεκάνη με μια καθαρή πετσέτα την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος και περιμένουμε έως ότου να φουσκώσει . Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι να ζεσταθεί καλά 170 βαθμούς και στην συνέχεια κόβουμε τους λουκουμάδες είτε με το χέρι ή με κουτάλι, τους ρίχνουμε στο λάδι με προσοχή, και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου τηγανιστούν καλά και πάρουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα.(Το λάδι πρέπει να είναι τόσο ώστε οι λουκουμάδες να κολυμπούν μέσα.)
Βγάζουμε τους λουκουμάδες με την τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι.
Τους σερβίρουμε ζεστούς με μέλι καρύδια και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου