Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ

Περπατώντας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην Αθήνα και κοντά στις προσφυγικές πολυκατοικίες συνάντησα αυτήν την μαρμάρινη πλάκα . Η έκπληξή μου ήταν μεγάλη .
Μια μαρμάρινη πλάκα στημένη εκεί από το Κ.Κ.Ε για να τιμήσει τους ''αγωνιστές'' του.
Τι υποκρισία είναι αυτή . Τιμούν τους ''αγωνιστές'' με μια πλάκα όταν το ίδιο το Κ.Κ.Ε φρόντισε εκείνα τα χρόνια να παραδώσει τους απλούς ''αγωνιστές'' του στην μανία των αντιπάλων υπογράφοντας την συμφωνία της Βάρκιζας και ιδίως το άρθρο 3 που έδινε αμνηστία στους ηθικούς αυτουργούς των εγκλημάτων που έπραξαν και όχι στους φυσικούς. Έτσι οι ''μεγάλοι'' πήραν αμνηστία ενώ οι απλοί '' αγωνιστές'' αντιμετώπισαν απροστάτευτοι την μανία των αντιπάλων. Τιμούν τους αγωνιστές τους σήμερα, όταν τότε δημιούργησαν το Μπούλκες όπου πολλοί ''αγωνιστές '' τράβηξαν τα πάνδεινα από το Κ.Κ.Ε. Η περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής , τα βασανιστήρια αλλά και οι δολοφονίες των ''αγωνιστών'' ήταν καθημερινό φαινόμενο. Ακόμα και μέχρι σήμερα αγνοούνται ''αγωνιστές'' που ήταν στο Μπούλκες δίχως να γνωρίζει κάποιος την τύχη τους.
Τιμούν τους ''αγωνιστές'' τους αυτοί που τότε τους έστελναν εξορία σε μέρη όπως το νησί Μπέλενε της Βουλγαρίας , αυτοί που δημιούργησαν τα ''ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 7ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ.Ε '' , αυτοί που φρόντισαν να κατοικήσουν οι αγωνιστές τους για να ζήσουν σε άγονα εδάφη όπως στην Πολωνία , αυτοί που δεν φρόντισαν να πάρουν σύνταξη οι ''αγωνιστές'' από τις χώρες όπου εργάστηκαν τόσα χρόνια.
Η υποκρισία περισεύει σ' αυτούς τους ανθρώπους.
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου