Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

ΝΟΥΑ ΜΟΣΧΟΥ ΜΠΡΕΖΕ



Έχουμε ένα νουά μοσχαρίσιο το οποίο αν θέλουμε να το γεμίσουμε όπως στην φωτογραφία, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος και το γεμίζουμε με καρότο ή με ότι άλλο θέλουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και την βάζουμε πάνω στην φωτιά να ζεσταθεί καλά . Βάζουμε μέσα το νουά και το θωρακίζουμε καλά γύρω γύρω. Όταν γίνει αυτό αφαιρούμε το λάδι και σβήνουμε με κρασί άσπρο , το αφήνουμε για λίγο να βράσει και προσθέτουμε νερό και λίγα λαχανικά (καρότα,σέλινο , κρεμμύδι) αλάτι , πιπέρι φύλλα δάφνης και το αφήνουμε να βράσει. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε το νουά από τον ζωμό και το τυλίγουμε με καθαρή πετσέτα ή με βρεγμένη λαδόκολλα για να μην μαυρίσει το κρέας.
Για να κάνουμε την σάλτσα, τον ζωμό που βράζει τον δένουμε ελαφρά με λίγο κόρν φλάουρ ή με λίγο ρου και τον περνάμε από τον μύλο του πουρέ ή από μια σήτα. Τον δοκιμάζουμε και τον ξαναδίνουμε μια βράση.
Για τον πουρέ καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις βράζουμε. Όταν είναι έτοιμες βρασμένες τις περνάμε από τον μύλο ώστε να γίνουν αλοιφή και προσθέτουμε χλιαρό γάλα , μαλακή μαργαρίνη ,αλάτι , πιπέρι και αν θέλουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου