Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ. ( Συνταγή VERO)


Ας μεταφερθούμε για λίγο στο παρελθόν,τότε που τα γλυκά του κουταλιού ήταν πολύ της μόδας. Δεκαετία -50, -60,-70 τότε που όλες οι νοικοκυρές ετοίμαζαν τα γλυκά ώστε να τα προσφέρουν στους καλεσμένους και στους επισκέπτες τους. Μελιτζανάκι, ντοματάκι, πορτοκάλι και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς. Φθινόπωρο τώρα και η εποχή προσφέρει πολλά φρούτα. Ας πάρουμε λοιπόν κυδώνια και να τα κάνουμε γλυκό.
Για 1 κιλό κυδώνια θα χρειαστούμε 800 γραμμάρια ζάχαρη, 1/2 του φλιτζανιού νερό, 3-4 καρφάκια γαρύφαλλο, χυμό 1/2 λεμονιού 1 κουτάλι της σούπας γλυκόζι.
Εκτέλεση. Πλένουμε πολύ καλά τα κυδώνια και τα κόβουμε με μαχαίρι σε μπαστούνια ή αν θέλουμε τα τρίβουμε στον τρίφτη. Κρατάμε στην άκρη τα κουκούτσια τα οποία θα τα τυλήξουμε σε τούλι και θα τα βράσουμε μαζί με τα κυδώνια. Μέσα σε ένα μπόλ βάζουμε τα κυδώνια, την ζάχαρη, το νερό και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για όλο το βράδι. Την επομένη τα βάζουμε σε κατσαρόλα προσθέτωντας την γλυκόζη, τα γαρύφαλλα και λίγο πρίν βράσουν τον χυμό του λεμονιού. Χρειάζετε προσοχή στο βράσιμο ώστε να μη μας λιώσουν τα κυδώνια. Πρέπει να δέσει το σιρόπι και τα κυδώνια να έχουν πάρει ένα χρώμα ροζ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου