Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ





Πέρνουμε για κάθε άτομο μια μέτρια πέστροφα

Χαράζουμε την ραχοκοκαλιά και απο τις δύο πλευρές με ένα κοφτερό μαχαίρι και ακολουθούμε τα κόκαλα. Όταν ξεχωρίσουμε τα κόκαλα απο την σάρκα του ψαριού κόβουμε την ραχοκοκαλιά στο ύψος του κεφαλιού και χαμηλά στην ουρά. Έτσι έχουμε αφαιρέσει όλα τα κόκαλα. Στην συνέχεια αφαιρούμε και τα εντόσθια και πλένουμε καλά το ψάρι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα λαχανικά που θέλουμέ για την γέμιση (στην συγκεκριμένη συνταγή εγώ χρησιμοποίησα πατάτα,καρότο κρεμύδι, σκόρδο, μαιδανό) και τα τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τα σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί, και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι. Με την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει γεμίζουμε τα ψάρια τα βάζουμε σε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμόνι και τα ψήνουμε στον φούρνο.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου