Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ















ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ. Ενα ξεχωριστό παραδοσιακό επιδόρπιο. Εποχή με πολλά σταφύλια το φθινόπωρο και τα βρίσκουμε παντού. Ας κάνουμε λοιπόν την Μουσταλευρία .
Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα βράζουμε σε κατσαρόλα προσθέτοντας λίγο ξύλο κανέλας και λίγη ζάχαρη. Στραγγίζουμε τον μούστο πολύ καλά και το ξαναβράζουμε προσθέτοντας καρύδια σπασμένα και λίγες σταφίδες. Τέλος αραιώνουμε λίγο αλεύρι με λίγο μούστο που έχουμε κρατήσει στην άκρη και και δένουμε τον μούστο που βράζει έως ότου γίνει ένας ελαφρύς χυλός. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε από πάνω καρύδια σουσάμι και κανέλα σκόνη. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου