Το απόγευμα της πρωταπριλιάς σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να έχω για φαγητό, παρέα με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Κάτι που να ήταν και ξεχωριστό αλλά να γινόταν και γρήγορα κάτι σε πίτα ας πούμε. Τώρα το να έμπαινα σε μια διαδικασία να ανοίγω φύλο κλπ ,βαριόμουνα κιόλας .Σκέφτηκα να κάνω μια τάρτα. Υπήρχε στην κατάψυξη σπανάκι και αποφάσισα να κάνω μια τάρτα με σπανάκι. Θα χρειαζόμουν ακόμα αλεύρι ,βούτυρο μαργαρίνη,αυγά,κρέμα γάλακτος, τυρί φέτα.
Έκανα μια ζύμη μπριζέ ως εξής. Χρειάστηκα 500 γραμ. αλεύρι μαλακό , 200 γραμ. μαργαρίνη μαλακιά, ένα αυγό. Έβαλα το αλεύρι και το βούτυρο σε μια λεκάνη και τα ανακάτεψα με το χέρι έως ότου γίνουν ένα μείγμα Κατόπιν έβαλα το αυγό το αλάτι πιπέρι και το ζύμωσα προσθέτοντας και λίγο νερό έως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη. Την σκέπασα με μια πετσέτα και την έβαλα στο ψυγείο για μια ώρα περίπου να ξεκουραστεί. Αφού ξεπάγωσε το σπανάκι, σε ένα τηγάνι τσιγάρισα κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λίγο ελαιόλαδο. Έστυψα το σπανάκι να φύγουν τα πολλά υγρά και το έριξα στο τηγάνι με το κρεμμύδι, το τσιγάρισα για λίγο μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά. Έριξα και λίγο άνιθο. Σε ένα ταψί μέσα άπλωσα την ζύμη και με ένα πιρούνι έκανα μερικές τρύπες, καλύπτοντας και τα τοιχώματα του ταψιού. Ο φούρνος ήδη ήταν έτοιμος στους 180 βαθμούς C. Έβαλα το ταψί μέσα να ψηθεί η ζύμη για 15' περίπου. Στην συνέχεια σε μια λεκάνη έβαλα 500 ml κρέμα γάλακτος 3 αυγά ,αλάτι πιπέρι λίγο μοσχοκάρυδο και τα χτύπησα καλά. Άπλωσα το σπανάκι στο ταψί, έριξα και τρίμματα από φέτα και κατόπιν έριξα από πάνω την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τα ανακάτεψα ελαφρά. Την έψησα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 30' περίπου. Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες!!!
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου